Timeshare Kontrakter - hvad er hvad??

Ved køb af timeshare, anvendes der oftes en kontrakt til juridisk at definere vilkår & betingelser samt ansvar for ejer /medlemskab. Dette er en væsentlig del af timeshare-ejerskabet, men desværre har mange virksomheder indgået disse kontrakter med det eneste formål at holde ejere/ medlemmer bundet for at sikre, at de er tvunget til at betale vedligeholdelsesafgifter.


Desuden bliver timesharekontrakter ofte mis-solgt. For eksempel får mange købere ikke den lovpligtige to ugers afkølingstid, hvilket resulterer i, at mange bliver bundet til en aftale, som de lovligt ikke burde have indgået. Dette er grundlag nok til at annullere en sådan kontrakt. Derudover har der i de seneste år været hundredevis af retsafgørelser som deklarerer timeshare-kontrakter for ulovlige. Situationen er kompliceret, da alle kontrakter er forskellige og mange af disse blev underskrevet i udlandet.


Livstids kontrakter eller for en ubegrænset tidsperiode:


Mange timeshare-kontrakter er underskrevet for en ubegrænset tidsperiode. Det betyder, at du er bundet af kontrakten for evigt. Produktet vil gå i arv til dine børn, uanset om de vil have det eller ej. Denne type timeshare har forårsaget store komplikationer for familier som ikke ønkser at overdrage en økomonisk byrde til børn og børnebørn . Du må ikke bruge ejendommen som du vil, det er ofte svært at få den uge / måned du søger efter, da der kan være mange ejere i disse typer af ejendomme.


Timeshare med faste uger:


Denne type timeshare giver dig mulighed for at gøre brug af specifikke uger. Dette bruges oftes i samme enhed / lejlighed år efter år. Denne type timeshare betyder, at du er bundet til en bestemt uge hvert år. Hvor længe du har råderet over disse lejligheder afhænger af, hvad du har aftalt, ved signering af kontrakt. Her er medlemmet sikker på at kunne gøre brug af den samme uge år efter år.


Uden altid at vide de vigtigste detaljer om den uge, der købes, har mange familier siddet tilbage med en ubrugelig, uønsket timeshare, som ikke passer til deres behov og krav. Ugerne er normalt blevet anbefalet af en sælger, der udelukkende arbejder på kommission.


Et eksempel på en fast uge ville være at du køber sommerugen i lejlighed 512A, det er her og du kan brugen lejligheden de næste 20-30 år (afhængig af den faktiske kontraktlængde.)


Et andet eksempel på en fast uge er, at du måske har en to rums lejlighed i uge 21, men du er ikke sikret en bestemt lejlighed – udelukkende rummets størrelse / areal / type bolig.


Flydende uger :


Timeshare med flydende uger betyder ganske kort, at i stedet for at blive tildelt bestemte tidspunkter / uger, råder du over de købte antal uger som kan bruges inden for en bestemt periode pr. år. Volumen af uger og varighed af flydende uger varierer. Du er ikke garanteret en fast uge eller lejlighed og denne type timeshare er baseret på et først til mølle koncept med den udbyder, du har signeret kontrakt med. De er næsten altid 'underlagt tilgængelighed', hvilket betyder, at udbyderen har fuld råderet over hvornår og hvem de booker ind. Oftes er de attraktive uger næsten aldrig tilgængelige på grund af de maneg andre familier som også ønsker at reservere på samme tid.


Derudover tillader udbyderene også ofte at betalende kunder kan få tilgang til disse uger før de medlemmer, der allerede ejer den flydende uge.

Et andet eksempel på en flydende uge er, når du har 2 ugers ophold i en 2rums lejlighed i f.eks. Sunnybeach Apartments, men du skal bruge disse to uger mellem 1. oktober og 1. februar hvert år.


Right-to-Use ('RTU'):


Med Right-to-Use Timeshare har du præcis hvad det indikerer. Kun 'retten til at bruge' en bestemt lejlighed / enhed eller enhedsstørrelse pr år. Du ejer ikke en del af ejendommen på noget tidspunkt. Længden af ​​disse kontrakter vil variere, men består hovedsagelig af kontrakter fra 20-50 år. Derefter vil de uger, du har "købt", blive givet tilbage til ejeren / udbyderen.


Det juridiske ejerskab er typisk en trustvirksomhed. Denne type timeshare har været et problem for mange af vores læsere, da de med tiden indser, at det, de er blevet solgt, ikke længere passer dem, og at det ikke er så tilgængeligt som forspejlet under salg, samtidig med de høje omkostninger der er forbundet med dette i form af en årlig vedligeholdsafgift / reservations gebyr m.m.


Fraktioneret ejerskab / Privatbolig / Destinationsklubber:


Fraktioneret ejerskab / destinationsklub betyder, at du køber et delvist ejerskab. Resorts som udbyder dette har tendens til at være dyrere end almindelig timeshare. Du bliver fortalt at dette ikke er timeshare, men alligevel lyder det som Timeshare ... Guess what... det er Timeshare! Den største forskel der er på denne type timeshare, er ejendommens kvalitet og antallet af uger, der sælges. Disse typer af ejerandele kan opdeles fra 1 til 20 personer eller mere. Mængden af ​​andelen er lavere end ved salg af normal timeshare, men kan variere helt afhængig af kontrakten. Hver ejer vil eje samme andel af ejendommen.


Denne type timeshare er normalt opdelt af en 'management virksomhed, der tager sig af resortets ledighed og vedligeholdelsesafgifter. En anden stor forskel på denne type timeshare og de normale, er prisen. Mens almindeling timeshare kan købes for et par tusinde euro, starter denne type timeshare på omkring 10,000 euro +. Dette inkludere selvklart ikke de skjulte vedligeholdelsesafgifter og finansieringsgebyrer som skal ligges oveni.


For eksempel: 6 par køber sig ind i en fraktioneret privat bolig. Omkostningsfaktorer, råderettigheder og adgang til faciliteter vil være ens for hver af disse par. De vil eje præcis samme mængde af ejendommen.


Destination Clubs kan variere, og er normalt en række forskellige steder, som køberne har adgang til, derfor ejer de ikke fysisk et stykke af "destinationen".

Destination Clubs har tendens til at blive solgt som "eksklusive destinationer", hvilket ikke altid er rigtigt for nogle af destinationerne på porteføljen. Som altid er disse destinationer 'Underlagt tilgængelighed, hvilket betyder, at den destination, der blev lovet ved salg, muligvis ikke er tilgængelig på et senere tidspunkt. Mange læsere skriver til os omkring ubrugte og uønskede timeshare, som har forårsaget flere problemer for dem end fornøjelse.

For eksempel: Du har en timeshare i en destinationsklub / ferieklub i en portefølje af luksuriøse resorts over hele verden. Du ejer ikke nogen af ​​disse, du har adgang til disse i et bestemt tidsrum. Med forbehold for tilgængelighed.


Point / Ferieklub medlemskab:


Pointsystemet varierer inden for hver enkel klub og hver enkel kontrakt. Antallet af point, du har, afhænger af hvilken klub du kan bruge og for hvor lang tid. Disse point gemmes og bruges som en form for ”valuta”. Antallet af point for hver enhed / uge varierer og afhænger af faktorer som: Placering, tilgængelighed, årstid, størrelse osv. Disse point kan bruges i dage / uger / steder alt afhængigt af antallet af akkumulerede point. Mange læsere har været uvidende om, at de køber sig ind i en 'klub' og ikke i et bestemt resort. Normalt sælges point med tilknytning til en bestemt destination, som de får at vide, at de kan feriere på, kun for at finde ud af, at de ikke har nok point til at bruge det resort de blev lovet af sælger.


Et eksempel på Points / Ferieklubmedlemskab ville være at du købte en 2-rums lejlighed i et populært område i Spanien om sommeren. Dette ville blive omdannet til en værdi i point. Du vil modtage disse point årligt og de kan akkumuleres. Normalt er værdien af ​​point mindre end værdien af ​​opholdet, hvilket betyder, at medlemmet normalt vil miste et års rettigehd for at kunne akkumulere point nok for at kunne gøre brug af et bedre resort / feriested. Det betyder, at medlemmer ofte bliver utilfredse, da point-systemet, de blev solgt, faktisk viser sig at være en skuffelse, når de ikke har nok point til at bruge de resorts, som de blev lovet under salg. Dette er også 'underlagt tilgængelighed', hvilket betyder, at det aldrig garanteres, at efter at du har akkumulleret dine point, så kan du gøre brug af dem hvor og hvornår du vil.


Ferie klubber:


At være en del af en Holiday klub betyder, at du betaler et stort engangsbeløb for at blive medlem af en timeshare klub. Normalt sælges disse med løftet om nedsatte priser, billigere end andre steder, høj tilgængelighed og høj kvalitet i indkvartering. I virkeligheden kan internettets priser meget ofte slå den pris, du har betalt for at få tilgang til denne ferie klub. De er også ”afhængige af tilgængelighed”. Boligstandarderne varierer og kan ikke garanteres på alle resorter. Efter at have brugt tusindvis af euro for at blive medlem af en sådan klub, er medlemmerne næsten altid skuffede og vrede over den måde, de blev solgt produktet på - uden garanti for noget af det, sælgeren oprindeligt lovede.


Hvis du har spørgsmål til denne artikel hører vi gerne fra dig

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen
  • Grey Google+ Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Facebook Icon
©

© 2013 Timesharehjelpen.com 

  • Facebook Social Icon