Silverpoint Vacations taber altafgørende sag i Spansk HøjesteretI en banebrydende afgørelse har en britisk kvinde vundet hendes sag mod den berygtede timeshare-udvikler Silverpoint Vacations / Resort Properties. Kvinden, som havde investeret 26.640,00 £ i Club Paradiso, gennemgik en seks år lang juridisk kamp mod ferie klubben.


Silverpoint er direkte knyttet til Resort Properties – en virksomhed som i adskillige tilfælde er blevet anklaget for at sælge ulovlige kontrakter i Spanien. Ironisk nok er de også medlem af timeshare-foreningen TATOC, en organisation, der hævder at opretholde industristandarder, mens de på samme tid arbejder til fordel for resortoperatørerne og forbrugerne.Historien

I 2009 accepterede en kvinde ( Fru Wilson), hvad hun troede var en gratis ferie mod at hun og en ven skulle tilbringe en halv dag med feriestedets salgsteam. Denne "korte præsentation" blev hurtigt til en intens salgsplan, på trods af at hun fortalte teamet, at hun ikke var interesseret i at købe timeshare, og i stedet søgte en investeringsmulighed.


Under denne præsentation blev hun givet sikkerhed for, at dette køb ikke var almindelig timeshare - som hun mente at være en dårlig investering – Det var derimod en fantastisk mulighed, der ville give et spektakulært afkast. Hun blev også fortalt, at hendes investering ville stige i værdi i løbet af de næste tre år.


I løbet af de første 18 måneder efter hendes køb modtog hun en enkel check på 1.800 £, men det spektakulære afkast kom aldrig. I stedet fik hun besked på at hun skulle få ferier i stedet for at modtage det lovede afkast. For at gøre sagen værre, blev hun også fortalt, at hun skulle betale over 500 £ i årlige vedligeholdelsesafgifter for de næste 50 år. På trods af at kvinden på dette tidspunkt ville være over 110 år gammel!Sagen

Kvinden endte med at stævne Silverpoint via advokatfirmaet Canarian Legal Alliance, med den begrundelse, at hun følte, at hun var blevet løjet overfor, at investeringen var fejlagtig, og at spansk lov 42/98 blev overtrådt.


Mens hendes oprindelige sag mod timeshare-operatøren var vellykket - hvor dommeren konstaterede, at der var overtrædelser af spansk lov - appellerede Silverpoint denne afgørelse. Silverpoint hævdede, at aftaler vedrørende Club Paradiso ikke var omfattet af timeshare lovgivningen, da der ikke var nogen særlig lejlighed eller ferieuge tildel. De hævdede også, at hun købte ejendommen som investor og ikke som forbruger, og derfor var hun ikke beskyttet af forbrugerrettighederne og den generelle forbrugerlovgivning.


Sagen ender med at kvinden tager sagen hele vejen til højesteret, som dikterede, at dette produkt rent faktisk var omfattet af den spanske timeshare-lov, og at der burde der have været en klar beskrivelse af produktet. Retten fastslog endvidere, at Silverpoint var skyldig i at forsøge at omgå lovgivningen vedrørende sådanne aftaler.


Hvad nu?

Timesharehjelpen byder højesterets dommen velkommen – dette er endnu en sejr for forbrugernes rettigheder – noget som kan gavne de alt for mange mennesker, der er fanget i uønskede timeshare.
Afgørelsen betyder, at timeshareloven ikke kun gælder for de traditionelle faste timeshare-produkter, men også omfatter medlemskab i ferieklubber, der indebærer booking, indkvartering via reservationssystemer ved anvendelse af en tildeling af årlige point.


Denne afgørelse vil derfor ikke kun være interessant for forbrugere, der har købt en timeshare eller langtidsferieprodukt fra Silverpoint, men vil også være af interesse for folk der har købt lignende produkter fra andre udviklere som Diamond Resorts, Club La Costa og Anfi del Mar.


Timesharehjelpen har haft kontakt med mange familier, der har klaget over at blive solgt timeshare-kontrakter som "en investering", for senere at finde ud af, at de ikke kunne sælge disse investeringer og i stedet befandt sig låst i en langsigtet forpligtelse for eskalerende vedligeholdelsesafgifter.


Hvis du har fundet denne artikel interessant og gerne vil vide mere om hvordan Timesharehjelpen kan hjælpe dig, er du velkommen til at kontakte os.

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen
  • Grey Google+ Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Facebook Icon
©

© 2013 Timesharehjelpen.com 

  • Facebook Social Icon