Marriott ændrer sine kontrakter for at omgå Spansk timeshare lov.


De fleste timeshare-udbyder har i de sidste mange årtier solgt deres produkt uden bekymringer og lovbrud. Alt dette ændrede sig, da lov 42/98 blev sat i kraft, og højesteret dikterede på den endelige fortolkning. Denne fortolkning gjorde mange kontrakter ulovlige, især på to hovedpunkter. Kontraktens varighed skulle begrænset og vare mindst 3 år og højst 50 år. Højesteret fastslog også, at flydende uger og pointsystemer var ulovlige da der manglede objekt i kontrakten og det derfor ikke er et håndgribeligt produkt.


Desværre er der rigitg mange timeshare-virksomheder som fortsætter med at sælger flydende uger og point den dag idag. Et af disse firmaer er Anfi del Mar. De har valgt at tilføje et ugenummer og lejlighedsnummer i et forsøg på at omgå loven, da der på denne måde er et "objekt" i kontrakten, men domstolene tolker stadig denne type kontrakt som flydende og siger til og med at resortet med dette tiltag prøver at omgå Spaniens strenge timeshare love.


Timesharehjelpen har fået indblik i at Marriott også prøver at ændre kontraktsindholdet for at undgå at blive stævnet. En tysk familie modtog en ny kontrakt fra hans sidste besøg på Marriott, hvor de forsøgte at få ham til at underskrive en ny kontrakt for at erstatte sin eksisterende kontrakt med Marriott Vacation Club Destination Exchange Program.Dette ville ikke være et problem, hvis kontrakten ar i overenstemmelse med de love der er gældende for Spanien, men som sagt er de ikke er designet til at gøre dette. Det eneste formål der er med at lave disse nye kontrakter er for at omgå de strenge love omkring varighed, point og flydende uger.


Hvad Marriott har gjort er allerede blevet forsøgt med kontrakter, der sælges af Diamond Resorts og Club la Costa. Disse to virksomheder har brugt England, Isle of Man, British Virgin Islands m.m. og registreret disse som aktieselskaber. Kontrakterne indeholder også en klausulom, at det er engelsk love og jurisdiktion i de britiske domstole som skal anvendes. Dette selv om kontrakten blev solgt, underskrevet og betalt i Spanien!


Marriott har valgt at bruge en adresse i USA -Florida i deres nye kontrakter, 6649 Westwood Boulevard, Orlando, Florida, 32821-6090. De har også udfærdiget en meget uretfærdig klausul i vilkårene, som drejer sig om muligheden for at starte retssager mod dem. Denne klausul findes i afsnit 8 på side 5 i den tyske kontrakt, du kan se nedenfor.


Oversættelse fra den tyske kontrakt:


"Ved at indgå i dette program afstår du din ret, i henhold til gældende lovgivning, til at gå til retten for enhver tvist eller retssag, der måtte blive anlagt af eller imod MVCEC eller dets datterselskaber på nogen måde med hensyn til fortolkning, design, gyldighed, eksigibilitet, eller instrumenter relateret til programmet (herunder udskiftningsprocedurer) ".


Så hvad betyder det?


Du som køber har ikke længere ret til at anlægge sag mod Marriott, når og hvis du finder ud af, at din kontrakt er ulovlig i Spanien og burde blive erklæret ugyldig i en spansk domstol.


Dette er et åbenlyst forsøg på at omgå Spaniens lovgivning, som er blevet sat i kraft for at beskytte forbrugerne mod uretfærdige kontrakter og køb.


Point systemer og flydende uger er grundlaget for at mange timeshare-kontrakter, er ulovlige i Spanien, men de er stadig lovlige i andre lande. Kontraktens varighed er begrænset til højst 50 år i Spanien, men evigtvarende kontrakter er stadig tilladt andetsteds. Ved at bruge denne metode til at omgå lovene i det land, hvor købet er foretaget, sikrer selskaberne at forbrugeren ikke er beskyttet, og det efterlader endnu engang forbrugeren fastlåst i livstidskontrakter og pointsystemer, som de fleste finder ubrugelige på grund af manglende tilgængelighed.


Dette kan være bekræftes af adslkillige kommentarer på forskellige fora, nedenfor er blot et par fundet på Tripadvisor;


"Medmindre du bor i USA, skal du glemme at investere i en timeshare i Marriott. Jeg har købt en uge i et resort i Phuket. Resortet som sådan er smukt og det virker til at være godt forvaltet. Men hvis du ikke ønsker at bruge dit tilkyttede resort hvert år, og vil gøre en udveksling gennem Interval International bliver ekstremt svært, især hvis du kigger på resorts uden for USA. Interval har meget få resorts af samme standard i Europa og Asien, og Marriott-ejendommen i Marbella, Spanien er næsten umulig at få i bytte".


"Jeg er så frustreret over den investering, og jeg overvejer at sælge ejerskabet. Marriott tilbød mig . 15% af det, jeg oprindeligt betalte, selv om ejendomspriserne i Thailand er steget betydeligt. Jeg kan kun sige, at købe ejerskab på Marriott Vacation i Phuket var den værste investering jeg nogensinde har lavet i mit liv. "


"Det er svært at give feedback omkring brugen af ​​dette produkt, når de steder, du gerne vil rejse til, aldrig er tilgængelige, medmindre du bestiller 13 måneder i forvejen. Det er latterligt. Jeg kender ikke nogen, der booker deres ferier så langt i forvejen. Så jeg har kun brugt det en gang i Florida (Panama City Beach), som ligger ved bugten. Jeg er enig med de andre; det er ikke pengene værd. Jeg kan komme på steder som er lige så gode lige så rart for samme pris, og jeg kan booke tættere på den dato, som passer mig. "


Så til alle jer, der har købt timeshare i Spanien - vær opmærksomme! Hvis din kontrakt viser, at den blev underskrevet i Spanien er de underlagt spansk lov, og du har ret til at kræve købsprisen tilbage, og få din kontrakt erklæret ugyldig i en spansk domstol. Hvis du underskriver den nye kontrakt, vil du højst sandsynligt miste denne ret. Hvis du derimod er ny køber, så kan Tiemsharehjelpen kun råde dig til at læse ALLE klausuler grundigt igennem inden du signere.


Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til dette emne eller ønsker at vide, om din kontrakt er ulovlig i henhold til spansk lov, så kontakt os og vi skal vende tilbage til dig hurtigst muligt.Aktuelle Beiträge

Alle ansehen
  • Grey Google+ Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Facebook Icon
©

© 2013 Timesharehjelpen.com 

  • Facebook Social Icon