Historien om hvordan det lykkedes at skabe retspraksis i timeshareindustrien i Spanien.
Historien om den norske dame Tove Grimsbo, som skabte juridiske historie, er meget lang.


Det hele begyndte tilbage i år 2001, da Tove og hendes nu afdøde mand, deltog i en salgspræsentation med Anfi Sales S.L.. De blev overtalt til at købe en timeshareandel på Anfi del Mar og underskrev en kontrakt mens de var på Anfi. De betalte et depositum på 700 € med kreditkort på dagen. Deres kontrakt var underskrevet for en ubegrænset periode, hvilket betød, at den aldrig sluttede, og ville gå i arv til børn og børnebørn.


Toves mand døde i 2008 og det efterlod hende med store beymringer i forbindelse med de stadigt stigende vedligeholdelsesafgifter, uden nogen mulighed for at komme ud af kontrakten og få hendes penge igen ( selvom dette blev lovet af sælger på Anfi Sales S.L.). Hun kontaktede derfor advokaten Miguel Rodriguez Ceballos, en lokal advokat fra fiskerbyen Arguineguin i et håb om at få hjælp. Hr Ceballos, studerede sammen med andre advokater fra Canarian Legal Alliance, loven og fandt, at fru Grimsbo havde en sag.


Advokaterne indledte sagen og vandt ved Domstolen i San Bartolome de Tirajana. Anfi appellerede til Landsretten i Las Palmas, hvor de tabte sagen igen, men det skulle ikke stoppe dem. Anfi appellerede endnu en gang til Højesteretten i Madrid. Efter en 6 års lang kamp igennem det spanske retsvæsen, dikterede Højesteret enstemmigt at fru Grimsbos kontrakter var ulovlige i henhold til spansk lov 42/98 og Europæisk direktiv 47/94 EC.

Nyheden om denne enormt vigtige afgørelse blev offentliggjort den 1. april 2015 og juridisk historie var skabt!Højesteret fastslog, at opkrævning af en hvilken som helst form for ​​depositum under fortrydelsesretten ( var ulovligt, fordi denne periode var designet til at give køber tid til at læse kontrakterne igennem og overveje, om de ønskede at fortsætte med købet uden at være økonomisk bundet. ( Artikel 11 lov 42/98)


Den anden del af kendelsen var omkring varighed af kontrakten. I henhold til artikel 3 i lov 42/98, skal alle timeshare kontrakter indgået efter 01 januar 1999, maksimalt vare 50 år. Så retten fastholdt afgørelsen fra Landsretten, og bekræftede at kontrakten var ulovlig. Anfi udstedte derefter en erklæring om, at der var fejl i Højesteretsafgørelse og at de ønskede en afklaring af dommen. Højesteret afviste den 7. maj 2015 Anfis anmodning om afklaring og fastholdt den tidligere afgørelse igen med enstemmighed. Dette efterlod Anfi uden muligheder for at gå videre med sagen og de blev beordret til at betale dobbelt depositum og alle de oprindelige betalinger inklusive omkostninger og renter tilbage til Tove Grimsbo. Dette beløb sig til omkring 40.000 €.

I alt tog denne sag advokaterne fra CLA 6 lange år.


I juli 2015 kom der igen en afgørelse fra Højesteret som dikterede til fordel for en anden CLA- kunde, og deklarerede kontrakten for ugyldig. Denne afgørelse skabte retspraksis, gjorde at enhver form for appel ville blive meget vanskelig.


I august 2015 erklærede Landsretten nummer 5 i Las Palmas endnu en Anfi kontrakt for ugyldig, i henhold til de 2 Højesterets domme. Dommeren erklærede også, flydende uger og points-systemer for ulovlige, d der intet objekt er i kontrakten og man dermed ikke kan definere hvad der faktisk blev købt ( artikel 9 i lov 42/98). 


Endelig ser det ud til, at forbrugerne får den beskyttelse og retfærdighed som de længe har søgt. Det er kun et spørgsmål om tid, før hver stat i Europa følger trop og vedtager de samme love, som nu gælder i Spanien.

Hvis du har brug for råd eller oplysninger, hører vi gerne fra dig. Hvis vi ikke har svaret, finder vi det til dig. Denne tjeneste er gratis og gives til at informere dig om dine rettigheder.


(Kilder: CLA; El Diario 31/3/2015; Kanariske Nyheder 16/3/2015; VG Norsk avis 12/3/2015; Telegrafen 30/5/2015)


http://www.eldiario.es/canariasahora/tribunales/juez-San_Bartolome-timesharing-tiempo_compartido-contratos_0_372363523.html


http://www.vg.no/forbruker/reise/reiselivsnyheter/norsk-kvinne-vant-over-anfi-del-mar-i-spansk-hoeyesterett/a/23411910/


http://www.telegraph.co.uk/finance/personalfinance/money-saving-tips/11616223/Timeshare-horrors-fresh-hope-for-100000-people-locked-in-costly-contracts.html

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen
  • Grey Google+ Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Facebook Icon
©

© 2013 Timesharehjelpen.com 

  • Facebook Social Icon